Retekkrémleves recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 30 dkg retek
- 1 ek citromlé
- 1 ek szárított zöldségkeverék, vagy delikát
- 2 ek étolaj
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk őrölt köménymag
- szükség szerint só
- ízlés szerint pici édesítő vagy cukor
Tálaláshoz minden tányérra:
- 1-1 csipet petrezselyemzöld,
- 1-1 csipet aprított újhagymaszár vagy metélőhagymaszár
- 3-3 ek pirított kenyérkocka
Elkészítése:
A megtisztított retket összeaprítjuk, hozzáadjuk a citromlevet, egy csipet sót, a szárított zöldségkeveréket (ha delikátot használunk, figyeljünk a sózásra), az őrölt köménymagot és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd megfőzzük.
A joghurtot és a tojássárgáját simára keverjük, hozzáadjuk az olajat. Ha a retek megfőtt, akkor a forró léből szedünk egy keveset a keverékre, majd szűrőn keresztül a levesbe öntjük. Egyszer felforraljuk, majd azonnal levesszük a tűzről.
Ízlés szerint pici édesítővel vagy cukorral is ízesíthetjük. Én így szeretem.
Tányérokba szedjük, petrezselyemzölddel, hagymaszárral és pirított kenyérkockával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.