Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Retekkrémleves recept

Retekkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg retek
    • 1 ek citromlé
    • 1 ek szárított zöldségkeverék, vagy delikát
    • 2 ek étolaj
    • 1,5 dl natúr joghurt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 tk őrölt köménymag
    • szükség szerint só
    • ízlés szerint pici édesítő vagy cukor

    Tálaláshoz minden tányérra:

    • 1-1 csipet petrezselyemzöld,
    • 1-1 csipet aprított újhagymaszár vagy metélőhagymaszár
    • 3-3 ek pirított kenyérkocka

    Elkészítése:

    A megtisztított retket összeaprítjuk, hozzáadjuk a citromlevet, egy csipet sót, a szárított zöldségkeveréket (ha delikátot használunk, figyeljünk a sózásra), az őrölt köménymagot és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd megfőzzük.

    A joghurtot és a tojássárgáját simára keverjük, hozzáadjuk az olajat. Ha a retek megfőtt, akkor a forró léből szedünk egy keveset a keverékre, majd szűrőn keresztül a levesbe öntjük. Egyszer felforraljuk, majd azonnal levesszük a tűzről.

    Ízlés szerint pici édesítővel vagy cukorral is ízesíthetjük. Én így szeretem.

    Tányérokba szedjük, petrezselyemzölddel, hagymaszárral és pirított kenyérkockával tálaljuk.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá