Retekkrémleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg retek
- 1 ek citromlé
- 1 ek szárított zöldségkeverék, vagy delikát
- 2 ek étolaj
- 1,5 dl natúr joghurt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 tk őrölt köménymag
- szükség szerint só
- ízlés szerint pici édesítő vagy cukor
Tálaláshoz minden tányérra:
- 1-1 csipet petrezselyemzöld,
- 1-1 csipet aprított újhagymaszár vagy metélőhagymaszár
- 3-3 ek pirított kenyérkocka
Elkészítése:
A megtisztított retket összeaprítjuk, hozzáadjuk a citromlevet, egy csipet sót, a szárított zöldségkeveréket (ha delikátot használunk, figyeljünk a sózásra), az őrölt köménymagot és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd megfőzzük.
A joghurtot és a tojássárgáját simára keverjük, hozzáadjuk az olajat. Ha a retek megfőtt, akkor a forró léből szedünk egy keveset a keverékre, majd szűrőn keresztül a levesbe öntjük. Egyszer felforraljuk, majd azonnal levesszük a tűzről.
Ízlés szerint pici édesítővel vagy cukorral is ízesíthetjük. Én így szeretem.
Tányérokba szedjük, petrezselyemzölddel, hagymaszárral és pirított kenyérkockával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »