Hozzávalók:
Tálaláshoz minden tányérra:
Elkészítése:
A megtisztított retket összeaprítjuk, hozzáadjuk a citromlevet, egy csipet sót, a szárított zöldségkeveréket (ha delikátot használunk, figyeljünk a sózásra), az őrölt köménymagot és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd megfőzzük.
A joghurtot és a tojássárgáját simára keverjük, hozzáadjuk az olajat. Ha a retek megfőtt, akkor a forró léből szedünk egy keveset a keverékre, majd szűrőn keresztül a levesbe öntjük. Egyszer felforraljuk, majd azonnal levesszük a tűzről.
Ízlés szerint pici édesítővel vagy cukorral is ízesíthetjük. Én így szeretem.
Tányérokba szedjük, petrezselyemzölddel, hagymaszárral és pirított kenyérkockával tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!