Retekkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 30 dkg retek
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek szárított zöldségkeverék, vagy delikát
  • 2 ek étolaj
  • 1,5 dl natúr joghurt
  • 1 tojássárgája
  • 1 tk őrölt köménymag
  • szükség szerint só
  • ízlés szerint pici édesítő vagy cukor

Tálaláshoz minden tányérra:

  • 1-1 csipet petrezselyemzöld,
  • 1-1 csipet aprított újhagymaszár vagy metélőhagymaszár
  • 3-3 ek pirított kenyérkocka

Elkészítése:

A megtisztított retket összeaprítjuk, hozzáadjuk a citromlevet, egy csipet sót, a szárított zöldségkeveréket (ha delikátot használunk, figyeljünk a sózásra), az őrölt köménymagot és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd megfőzzük.

A joghurtot és a tojássárgáját simára keverjük, hozzáadjuk az olajat. Ha a retek megfőtt, akkor a forró léből szedünk egy keveset a keverékre, majd szűrőn keresztül a levesbe öntjük. Egyszer felforraljuk, majd azonnal levesszük a tűzről.

Ízlés szerint pici édesítővel vagy cukorral is ízesíthetjük. Én így szeretem.

Tányérokba szedjük, petrezselyemzölddel, hagymaszárral és pirított kenyérkockával tálaljuk.

Jó étvágyat hozzá!