Részeges marhagulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 burgonya
- 1 piros húsú paprika
- 2 sárgarépa
- 1 cikk zeller
- 1 póréhagyma
- 3 dl testes vörösbor
- 7 dl húsleves (kockából)
- 4 evõkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré (80 g)
- kevés cayenne bors
- morzsolt kakukkfû
- 20 szem fekete olívabogyó
- néhány bazsalikomlevél
- só, bors
Elkészítése:
Mielõtt hozzákezdenénk a fõzéshez, a cseréptálat fedelével együtt áztassuk hideg vízbe, hogy a víz egészen ellepje.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és a vöröshagymát finomra aprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a megtisztított burgonyát és a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a sárgarépát és a zellert hasábokra, a megtisztított póréhagymát karikákra vágjuk.
A húst leöblítjük, kisebb kockákra vágjuk.
A hagymát felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst és erõs lángon 3-4 perc alatt hirtelen megkapatjuk. Felöntjük a vörösborral, majd az egészet átöntjük a vízbõl kivett, lecsepegtetett római tálba.
Elkészítjük a húslevest és elkeverjük benne a paradicsompürét, beletesszük a zöldségeket, az áttört fokhagymát, a cayenne borsot, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, az egészet összekeverjük és a húsra öntjük.
A tálat lefedjük, hideg sütõbe toljuk és 200 fokra felmelegített sütõben másfél óra alatt puhára pároljuk.
Amikor az étel elkészült, mély tálba szedjük, tetejére apróra tépkedett bazsalikomlevelet szórunk és félbevágott fekete olajbogyóval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »