Részeges marhagulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 burgonya
- 1 piros húsú paprika
- 2 sárgarépa
- 1 cikk zeller
- 1 póréhagyma
- 3 dl testes vörösbor
- 7 dl húsleves (kockából)
- 4 evõkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré (80 g)
- kevés cayenne bors
- morzsolt kakukkfû
- 20 szem fekete olívabogyó
- néhány bazsalikomlevél
- só, bors
Elkészítése:
Mielõtt hozzákezdenénk a fõzéshez, a cseréptálat fedelével együtt áztassuk hideg vízbe, hogy a víz egészen ellepje.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és a vöröshagymát finomra aprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a megtisztított burgonyát és a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a sárgarépát és a zellert hasábokra, a megtisztított póréhagymát karikákra vágjuk.
A húst leöblítjük, kisebb kockákra vágjuk.
A hagymát felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst és erõs lángon 3-4 perc alatt hirtelen megkapatjuk. Felöntjük a vörösborral, majd az egészet átöntjük a vízbõl kivett, lecsepegtetett római tálba.
Elkészítjük a húslevest és elkeverjük benne a paradicsompürét, beletesszük a zöldségeket, az áttört fokhagymát, a cayenne borsot, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, az egészet összekeverjük és a húsra öntjük.
A tálat lefedjük, hideg sütõbe toljuk és 200 fokra felmelegített sütõben másfél óra alatt puhára pároljuk.
Amikor az étel elkészült, mély tálba szedjük, tetejére apróra tépkedett bazsalikomlevelet szórunk és félbevágott fekete olajbogyóval díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »