Részeges marhagulyás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg marhalábszár
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 burgonya
- 1 piros húsú paprika
- 2 sárgarépa
- 1 cikk zeller
- 1 póréhagyma
- 3 dl testes vörösbor
- 7 dl húsleves (kockából)
- 4 evõkanál olaj
- 1 kis doboz paradicsompüré (80 g)
- kevés cayenne bors
- morzsolt kakukkfû
- 20 szem fekete olívabogyó
- néhány bazsalikomlevél
- só, bors
Elkészítése:
Mielõtt hozzákezdenénk a fõzéshez, a cseréptálat fedelével együtt áztassuk hideg vízbe, hogy a víz egészen ellepje.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk és a vöröshagymát finomra aprítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a megtisztított burgonyát és a kicsumázott paprikát nagyobb kockákra, a sárgarépát és a zellert hasábokra, a megtisztított póréhagymát karikákra vágjuk.
A húst leöblítjük, kisebb kockákra vágjuk.
A hagymát felhevített olajon üvegesre pároljuk, majd rátesszük a húst és erõs lángon 3-4 perc alatt hirtelen megkapatjuk. Felöntjük a vörösborral, majd az egészet átöntjük a vízbõl kivett, lecsepegtetett római tálba.
Elkészítjük a húslevest és elkeverjük benne a paradicsompürét, beletesszük a zöldségeket, az áttört fokhagymát, a cayenne borsot, a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, az egészet összekeverjük és a húsra öntjük.
A tálat lefedjük, hideg sütõbe toljuk és 200 fokra felmelegített sütõben másfél óra alatt puhára pároljuk.
Amikor az étel elkészült, mély tálba szedjük, tetejére apróra tépkedett bazsalikomlevelet szórunk és félbevágott fekete olajbogyóval díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »