Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirke raguleves kapros túrógombóccal recept

Csirke raguleves kapros túrógombóccal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 csirke apróléka belsőséggel együtt (máj, szív)
    • 2 nagy szál sárgarépa felkarikázva
    • 1 nagy szál fehérrépa felkarikázva
    • 2 nagy szál újhagyma felkarikázva
    • 10 dkg zeller felkockázva
    • 10 dkg karalábé felkockázva
    • 25 dkg zöldborsó
    • pár rózsa brokkoli
    • 1 paradicsom
    • 3-4 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor friss kapor
    • 10 szem szemes bors
    • csipetnyi lestyán
    • citromlé
    • 2 dl tejszín
    • 25 dkg túró
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál búzadara

    Elkészítése:

    A csirkeaprólékot hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót és a borsot. Közben a zöldségeket – sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét – kevés vajon megdinszteljük.

    Amikor a leves habozni kezd,  leszedjük a habot, és a lángot mérsékeljük. Miután már nem képződik több hab, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, valamint a brokkolit, paradicsomot és fokhagymát. A levest addig főzzük, míg a csirke elkezd puhulni.

    Ezután elkészítjük a túrógombócokat:

    A túrót összegyúrjuk egy tojással, egy csipet sóval és az apróra vágott kaporral. Hozzáadunk legalább 2 evőkanál búzadarát, és ha szükséges, többet is. Hagyjuk, hogy a búzadara kicsit megdagadjon, majd kisebb golyókat formálunk belőle.

    Amikor a csirke megpuhult, a leveshez adjuk a borsót, a túrógombócokat és az újhagymát. Citromlevet facsarunk bele, majd ízlés szerint sózzuk. A túrógombócok fel fognak jönni a leves tetejére. Ekkor beleöntjük a tejszínt, amitől krémesebb lesz a leves, majd hozzáadjuk a csipet lestyánt. Összeforraljuk, és már tálalhatjuk is!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá