Csirke raguleves kapros túrógombóccal recept

Hozzávalók:
- 1 csirke apróléka belsőséggel együtt (máj, szív)
- 2 nagy szál sárgarépa felkarikázva
- 1 nagy szál fehérrépa felkarikázva
- 2 nagy szál újhagyma felkarikázva
- 10 dkg zeller felkockázva
- 10 dkg karalábé felkockázva
- 25 dkg zöldborsó
- pár rózsa brokkoli
- 1 paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss kapor
- 10 szem szemes bors
- csipetnyi lestyán
- citromlé
- 2 dl tejszín
- 25 dkg túró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál búzadara
- só
Elkészítése:
A csirkeaprólékot hideg vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót és a borsot. Közben a zöldségeket – sárgarépát, fehérrépát, zellert és karalábét – kevés vajon megdinszteljük.
Amikor a leves habozni kezd, leszedjük a habot, és a lángot mérsékeljük. Miután már nem képződik több hab, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, valamint a brokkolit, paradicsomot és fokhagymát. A levest addig főzzük, míg a csirke elkezd puhulni.
Ezután elkészítjük a túrógombócokat:
A túrót összegyúrjuk egy tojással, egy csipet sóval és az apróra vágott kaporral. Hozzáadunk legalább 2 evőkanál búzadarát, és ha szükséges, többet is. Hagyjuk, hogy a búzadara kicsit megdagadjon, majd kisebb golyókat formálunk belőle.
Amikor a csirke megpuhult, a leveshez adjuk a borsót, a túrógombócokat és az újhagymát. Citromlevet facsarunk bele, majd ízlés szerint sózzuk. A túrógombócok fel fognak jönni a leves tetejére. Ekkor beleöntjük a tejszínt, amitől krémesebb lesz a leves, majd hozzáadjuk a csipet lestyánt. Összeforraljuk, és már tálalhatjuk is!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »