Raguleves zöldfűszeres galuskával recept
Hozzávalók:
- 30 dkg sertéscomb
- 0,5 marék szárított vargánya
- 0,5 marék karikára vágott póréhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 kisebb karalábé
- 1 kisebb zeller
- 1 pohár zöldborsó
- petrezselyemlevél
- zellerlevél
- 1 paradicsom
- 1/2 paprika
- só
- bors
- 1 ek olaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 púpozott ek liszt
- 1 tk zabkorpa
- 1 mk szárított lestyánlevél
- 1 mk szárított petrezselyemlevél
Elkészítése:
Az olajon megpároljuk a felszeletelt zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, paprikát (a borsó kivételével, mert azt csak a végén tesszük bele).
Majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sertéscombot, és fehéredésig hevítjük. Utána rátesszük a póréhagyma karikákat, meghintjük petrezselyemmel és szárított vargányával, belerakjuk a paradicsomot, majd fűszerezzük, felengedjük vízzel, és együtt főzzük.
Amikor megpuhultak a zöldségek és a hús, beletesszük a borsót.
Közben elkészítjük a levesbetétet. A tojásból, lisztből, zabkorpából és a szárított zöld fűszerekből nokedli tésztát készítünk, majd beleszaggatjuk a levesünkbe. (Én szoktam egy evőkanálnyi vizet is adni a galuskához.)
További 3-4 percig főzzük, majd tálaljuk.
A raguleves zöldfűszeres galuskával kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 2 g