Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raguleves zöldfűszeres galuskával recept

Raguleves zöldfűszeres galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 0,5 marék szárított vargánya
  • 0,5 marék karikára vágott póréhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kisebb zeller
  • 1 pohár zöldborsó
  • petrezselyemlevél
  • zellerlevél
  • 1 paradicsom
  • 1/2 paprika
  • bors
  • 1 ek olaj
  • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
  • 2 púpozott ek liszt
  • 1 tk zabkorpa
  • 1 mk szárított lestyánlevél
  • 1 mk szárított petrezselyemlevél

Elkészítése:

Az olajon megpároljuk a felszeletelt zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, paprikát (a borsó kivételével, mert azt csak a végén tesszük bele).

Majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sertéscombot, és fehéredésig hevítjük. Utána rátesszük a póréhagyma karikákat, meghintjük petrezselyemmel és szárított vargányával, belerakjuk a paradicsomot, majd fűszerezzük, felengedjük vízzel, és együtt főzzük.

Amikor megpuhultak a zöldségek és a hús, beletesszük a borsót.

Közben elkészítjük a levesbetétet. A tojásból, lisztből, zabkorpából és a szárított zöld fűszerekből nokedli tésztát készítünk, majd beleszaggatjuk a levesünkbe. (Én szoktam egy evőkanálnyi vizet is adni a galuskához.)

További 3-4 percig főzzük, majd tálaljuk.

A raguleves zöldfűszeres galuskával kalória és tápérték tartalma:

Kalória: 41 kcal
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 2 g
Zsír: 2 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

Hozzáadom a receptfüzethez

Őket is nézd meg!

Szólj hozzá