Hozzávalók:
Elkészítése:
Az olajon megpároljuk a felszeletelt zöldségeket: sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, paprikát (a borsó kivételével, mert azt csak a végén tesszük bele).
Majd hozzáadjuk az apró kockára vágott sertéscombot, és fehéredésig hevítjük. Utána rátesszük a póréhagyma karikákat, meghintjük petrezselyemmel és szárított vargányával, belerakjuk a paradicsomot, majd fűszerezzük, felengedjük vízzel, és együtt főzzük.
Amikor megpuhultak a zöldségek és a hús, beletesszük a borsót.
Közben elkészítjük a levesbetétet. A tojásból, lisztből, zabkorpából és a szárított zöld fűszerekből nokedli tésztát készítünk, majd beleszaggatjuk a levesünkbe. (Én szoktam egy evőkanálnyi vizet is adni a galuskához.)
További 3-4 percig főzzük, majd tálaljuk.