Raguleves kacsazúzából gazdagon recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 1 kg kacsazúza
- 2 ek étolaj, vagy zsír
- 1 db nagy vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk borsikafű
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 30 dkg zöldbab
- 30 dkg fejtett bab
- 50 dkg gomba
- 30 dkg zöldborsó
- 2 marék leves tészta (lúdgége, eperlevél, kiskocka…)
- 3 dl főzőtejszín
- 1 pohár tejföl
- 1 ek tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek tárkony ecet
- ízles szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A kacsazúzátt megtisztítom, összekockázom.
Az olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobom a kacsazúzát megszóróm borssal, borsikafűvel, megsózom és fehéredésig pirítom.
Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, pár percig párolom, később mehet bele a tetszőegesen felaprított sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, zöldbab, fejtett bab.
10 percig fedő alatt párolom, majd felöntöm vízzel, sózom és addig főzöm, még megpuhul minden.
Amikor már majdnem kész, beleteszem a leves tésztát és puhára főzöm.
A tejfölt, tejszínt, pirospaprikát, tárkonyt és tárkony ecetet simára keverem, ha megfőtt a tészta a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem és vissza öntöm a levesbe, megforralom és tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.