Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raguleves kacsazúzából gazdagon recept

Raguleves kacsazúzából gazdagon
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg kacsazúza
    • 2 ek étolaj, vagy zsír
    • 1 db nagy vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 tk borsikafű
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 30 dkg zöldbab
    • 30 dkg fejtett bab
    • 50 dkg gomba
    • 30 dkg zöldborsó
    • 2 marék leves tészta (lúdgége, eperlevél, kiskocka…)
    • 3 dl főzőtejszín
    • 1 pohár tejföl
    • 1 ek tárkony
    • 1 tk pirospaprika
    • 1 ek tárkony ecet
    • ízles szerint őrölt bors
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A kacsazúzátt megtisztítom, összekockázom.

    Az olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

    Rádobom a kacsazúzát megszóróm borssal, borsikafűvel, megsózom és fehéredésig pirítom.

    Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, pár percig párolom, később mehet bele a tetszőegesen felaprított sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, zöldbab, fejtett bab.

    10 percig fedő alatt párolom, majd felöntöm vízzel, sózom és addig főzöm, még megpuhul minden.

    Amikor már majdnem kész, beleteszem a leves tésztát és puhára főzöm.

    A tejfölt, tejszínt, pirospaprikát, tárkonyt és tárkony ecetet simára keverem, ha megfőtt a tészta a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem és vissza öntöm a levesbe, megforralom és tálalom.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá