Hozzávalók:
Elkészítése:
A kacsazúzátt megtisztítom, összekockázom.
Az olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Rádobom a kacsazúzát megszóróm borssal, borsikafűvel, megsózom és fehéredésig pirítom.
Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, pár percig párolom, később mehet bele a tetszőegesen felaprított sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, zöldbab, fejtett bab.
10 percig fedő alatt párolom, majd felöntöm vízzel, sózom és addig főzöm, még megpuhul minden.
Amikor már majdnem kész, beleteszem a leves tésztát és puhára főzöm.
A tejfölt, tejszínt, pirospaprikát, tárkonyt és tárkony ecetet simára keverem, ha megfőtt a tészta a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem és vissza öntöm a levesbe, megforralom és tálalom.