Raguleves kacsazúzából gazdagon

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Raguleves kacsazúzából gazdagon

Hozzávalók:

  • 1 kg kacsazúza
  • 2 ek étolaj, vagy zsír
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk borsikafű
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg fejtett bab
  • 50 dkg gomba
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 marék leves tészta (lúdgége, eperlevél, kiskocka…)
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 pohár tejföl
  • 1 ek tárkony
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek tárkony ecet
  • ízles szerint őrölt bors
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A kacsazúzátt megtisztítom, összekockázom.

Az olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

Rádobom a kacsazúzát megszóróm borssal, borsikafűvel, megsózom és fehéredésig pirítom.

Ezután hozzáadom a felszeletelt gombát, pár percig párolom, később mehet bele a tetszőegesen felaprított sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, zöldbab, fejtett bab.

10 percig fedő alatt párolom, majd felöntöm vízzel, sózom és addig főzöm, még megpuhul minden.

Amikor már majdnem kész, beleteszem a leves tésztát és puhára főzöm.

A tejfölt, tejszínt, pirospaprikát, tárkonyt és tárkony ecetet simára keverem, ha megfőtt a tészta a forró levesből rámerek egy keveset, elkeverem és vissza öntöm a levesbe, megforralom és tálalom.