Raguleves recept
Hozzávalók:
- csirkeaprólék és/ vagy csirkemáj (tetszőleges mennyiség attól függően, hogy mennyire akarjuk “húsosra”)
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- fél üveg zöldborsó (persze ha van friss, akkor az is jó)
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 kanál liszt
- 2 húsleveskocka
- kevés zsír
- kevés pirospaprika a rántáshoz
- fűszerek ízlés szerint (sót és delikátot használok átalában hozzá)
Elkészítése:
Megfőzzük a csirkeaprólékot és/vagy csirkemájat és a karikára vágott sárgarépát és fehérrépát a húsleveskockákkal együtt tetszőleges mennyiségű vízben.
Ha hab keletkezik (mint a húslevesnél), akkor azt lekanalazzuk a tetejéről.
Ha megfőtt, akkor hozzáadjuk a lecsepegetett zöldborsót (ha friss borsónk van, akkor azt is együtt főzzük a többi összetevővel).
Könnyű rántást készítünk a kis fej vöröshagyma, zsír, kevés liszt és pirospapika felhasználásával. Felengedjük kevés vízzel és felforraljuk. A felforrt levet rászűrjük a levesre és összeforraljuk.
A tojásból, lisztből és kevés vízből lágy, majnem folyós, nokedli alapanyagot készítünk és beleszaggatjuk a levesbe.
Mikor megfőttek a nokedlik is, akkor ízlés szerint ízesítjük a levesünket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »









