Radóci csorba recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg csirke vagy pulykamell
- 2 szál nagyobb répa
- 2 szál gyökér
- 1 kisebb zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, chilipaprika
- 1 citrom leve
- olaj
Elkészítése:
A megtisztított répát, zellert és zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.
A megtiszított és apróra vágott vöröshagymát kevés olajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockázott húst és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük a levest kb 1,5-2 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd készre főzzük.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal és kevés leveslével, majd a habarát folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk és összeforraljuk.
Petrezselymet adunk hozzá és citromlevet, chilit ízlés szerint.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »