Radóci csorba recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke vagy pulykamell
- 2 szál nagyobb répa
- 2 szál gyökér
- 1 kisebb zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, chilipaprika
- 1 citrom leve
- olaj
Elkészítése:
A megtisztított répát, zellert és zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.
A megtiszított és apróra vágott vöröshagymát kevés olajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockázott húst és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük a levest kb 1,5-2 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd készre főzzük.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal és kevés leveslével, majd a habarát folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk és összeforraljuk.
Petrezselymet adunk hozzá és citromlevet, chilit ízlés szerint.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










