Radóci csorba recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke vagy pulykamell
- 2 szál nagyobb répa
- 2 szál gyökér
- 1 kisebb zellergumó
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma zúzva
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 3 dl tejföl
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só, bors, chilipaprika
- 1 citrom leve
- olaj
Elkészítése:
A megtisztított répát, zellert és zöldséget nagy lyukú reszelőn lereszeljük és kevés olajon megdinszteljük.
A megtiszított és apróra vágott vöröshagymát kevés olajon félig megdinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát és kb 1-2 percig együtt pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockázott húst és fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük a levest kb 1,5-2 l vízzel, hozzáadjuk a dinsztelt zöldségeket, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd készre főzzük.
A tejfölt simára keverjük a tojássárgákkal és kevés leveslével, majd a habarát folyamatos keverés mellett a leveshez adjuk és összeforraljuk.
Petrezselymet adunk hozzá és citromlevet, chilit ízlés szerint.
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.