Patisszonkrémleves sült patisszonnal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kisebb patisszon ( kb 30 dkg)
- 1/2 póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 hámozott paradicsomkonzerv(200 gramm)
- 3-4 szelet csípős paprika
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- csipet chili
- 1 teáskanál méz
- púpozott teáskanál mascarpone
- 3-4 dl zöldségalaplé (vagy húsleves, vagy házi ételízésítő)
- 1 marék friss bazsalikomlevél
A patisszon szelethez:
- 4 db hámozott, nagy szelet csillagtök
- 4 szelet rántani való sajt, amennyi a patisszon közepét kitölti
- 4 szelet piros paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- színes bors
Elkészítése:
Először a csillagtök szeleteket sütjük. Meghámozzuk egészben a tököt, 4 db ujjnyi szeletet vágunk, úgy hogy a szelet egészben maradjon és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk.
Egy tepsibe megvizezett sütőpapírt teszünk, megkenjük olívaolajjal, erre tesszük a patisszont, közepébe sajt szeletet nyomunk, egy szelet pirospaprikát, meghintjük színes borssal, olívaolajjal meglocsoljuk és sütőbe tesszük. Kb 30 perc alatt készre sütjük.
A leveshez feldaraboljuk a póréhagymát, csípős paprikát, fokhagymát, olívaolajra tesszük és kicsit elődinszteljük, erre tesszük a hámozott felkockázott csillagtököt, sózzuk, kis mézet teszünk bele, majd nyakon öntjük a paradicsommal és a zöldségalaplével.
Pároljuk kb 10 percig, majd botmixerrel turmixoljuk, beleteszünk egy jó marék bazsalikomot.
Hígítjuk vízzel, belerakjuk a mascarponét, csipet chilit. Ha felforrt máris elzárjuk a lángot, a megsütött patisszon szelettel kínáljuk. Lehet adni hozzá pirítóst is.
Tipp:
Új íz, kombináció saját ötlet alapján, bátran ajánlom kipróbálásra:-)