Patisszonkrémleves sült patisszonnal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb patisszon ( kb 30 dkg)
  • 1/2 póréhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 hámozott paradicsomkonzerv(200 gramm)
  • 3-4 szelet csípős paprika
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • csipet chili
  • 1 teáskanál méz
  • púpozott teáskanál mascarpone
  • 3-4 dl zöldségalaplé (vagy húsleves, vagy házi ételízésítő)
  • 1 marék friss bazsalikomlevél

A patisszon szelethez:

  • 4 db hámozott, nagy szelet csillagtök
  • 4 szelet rántani való sajt, amennyi a patisszon közepét kitölti
  • 4 szelet piros paprika
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • színes bors

Elkészítése:

Először a csillagtök szeleteket sütjük. Meghámozzuk egészben a tököt, 4 db ujjnyi szeletet vágunk, úgy hogy a szelet egészben maradjon és megsózzuk. Kicsit állni hagyjuk.

Egy tepsibe megvizezett sütőpapírt teszünk, megkenjük olívaolajjal, erre tesszük a patisszont, közepébe sajt szeletet nyomunk, egy szelet pirospaprikát, meghintjük színes borssal, olívaolajjal meglocsoljuk és sütőbe tesszük. Kb 30 perc alatt készre sütjük.

A leveshez feldaraboljuk a póréhagymát, csípős paprikát, fokhagymát, olívaolajra tesszük és kicsit elődinszteljük, erre tesszük a hámozott felkockázott csillagtököt, sózzuk, kis mézet teszünk bele, majd nyakon öntjük a paradicsommal és a zöldségalaplével.

Pároljuk kb 10 percig, majd botmixerrel turmixoljuk, beleteszünk egy jó marék bazsalikomot.

Hígítjuk vízzel, belerakjuk a mascarponét, csipet chilit. Ha felforrt máris elzárjuk a lángot, a megsütött patisszon szelettel kínáljuk. Lehet adni hozzá pirítóst is.

Tipp:

Új íz, kombináció saját ötlet alapján, bátran ajánlom kipróbálásra:-)