Paradicsomos,kolbászos burgonyaleves recept

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes szál sárgarépa(most apróbb répákat pucoltam fel)
- 1 közepes szál fehérrépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 dl paradicsomlé
- 1 sárga paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2,5 kk só
- 1 szál házi kolbász ,karikákra vágva
Rántáshoz:
- 1 ek liszt
- 1,5 ek olaj
- 1 kk pirospaprika
A csipetkéhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
Elkészítése:
A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk. A csipetkét elkészítjük. A tojást annyi liszttel gyúrjuk össze,hogy jó kemény tésztát kapjunk,majd elcsipkedjük. Lábasba tesszük, felengedjük kb 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomlevet,paprikát,a kolbászt, sóval ízesítjük. Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)
Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Utána a csipetkét beletesszük,addig főzzük,míg a leves felszínére feljön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »