Paradicsomos,kolbászos burgonyaleves recept
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 1 közepes szál sárgarépa(most apróbb répákat pucoltam fel)
- 1 közepes szál fehérrépa
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 dl paradicsomlé
- 1 sárga paprika
- 1 csokor petrezselyem
- 2,5 kk só
- 1 szál házi kolbász ,karikákra vágva
Rántáshoz:
- 1 ek liszt
- 1,5 ek olaj
- 1 kk pirospaprika
A csipetkéhez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - liszt
Elkészítése:
A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk. A csipetkét elkészítjük. A tojást annyi liszttel gyúrjuk össze,hogy jó kemény tésztát kapjunk,majd elcsipkedjük. Lábasba tesszük, felengedjük kb 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomlevet,paprikát,a kolbászt, sóval ízesítjük. Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)
Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Utána a csipetkét beletesszük,addig főzzük,míg a leves felszínére feljön.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

