Paradicsomos,kolbászos burgonyaleves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 közepes szál sárgarépa(most apróbb répákat pucoltam fel)
  • 1 közepes szál fehérrépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 sárga paprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2,5 kk só
  • 1 szál házi kolbász ,karikákra vágva

Rántáshoz:

  • 1 ek liszt
  • 1,5 ek olaj
  • 1 kk pirospaprika

A csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • liszt

Elkészítése:
A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk. A csipetkét elkészítjük. A tojást annyi liszttel gyúrjuk össze,hogy jó kemény tésztát kapjunk,majd elcsipkedjük. Lábasba tesszük, felengedjük kb 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomlevet,paprikát,a kolbászt, sóval ízesítjük. Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)
Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Utána a csipetkét beletesszük,addig főzzük,míg a leves felszínére feljön.