Hozzávalók:
Rántáshoz:
A csipetkéhez:
Elkészítése:
A burgonyát és a gyökérzöldségeket megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk. A csipetkét elkészítjük. A tojást annyi liszttel gyúrjuk össze,hogy jó kemény tésztát kapjunk,majd elcsipkedjük. Lábasba tesszük, felengedjük kb 1 l vízzel, beletesszük az egészben hagyott hagymát és a paradicsomlevet,paprikát,a kolbászt, sóval ízesítjük. Közepesnél kissé mérsékeltebb tűzön főzzük, és amikor a zöldségek már majdnem teljesen puhák (kb. 15-20 perc), berántjuk a levest. (Egy kis edényben a lisztet az olajon világosra pirítjuk, a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát.)
Végül a finomra vágott petrezselymet is hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Utána a csipetkét beletesszük,addig főzzük,míg a leves felszínére feljön.