Palóc leves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli sertéshús (eredetileg birka húsból készül aki teheti próbálja ki)
- kb 40 dkg zöldbab
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 4 rózsányi karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- kevés kelkáposzta
- 1- 1 paradicsom, paprika vagy lecsó
- 1 doboz tejföl
- 1 – 2 ek liszt
- 1 köteg aprított kapor
- 1 ek pirospaprika
- őrölt köménymag
- bors,só
- ételízesítő
- kevés ecet
Elkészítése:
Kb 1 evőkanál zsíron üvegesre pirítjuk a felvágott vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot.
Ráöntjük a felkockázott sertéshúst, fehéredésig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük vízzel.
Ha felforrt fűszerezzük.
Mikor már puhul a hús, beletesszük a zöldségeket is, puhára főzzük.
A végén a tejfölből, lisztből habarást készítünk és belekeverjük a felaprított kaprot is.
Behabarjuk a levest, elzárjuk a tüzet alatta és ecettel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »