Palóc leves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg csont nélküli sertéshús (eredetileg birka húsból készül aki teheti próbálja ki)
- kb 40 dkg zöldbab
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál petrezselyemgyökér
- 4 rózsányi karfiol
- 1 fej vöröshagyma
- kevés kelkáposzta
- 1- 1 paradicsom, paprika vagy lecsó
- 1 doboz tejföl
- 1 – 2 ek liszt
- 1 köteg aprított kapor
- 1 ek pirospaprika
- őrölt köménymag
- bors,só
- ételízesítő
- kevés ecet
Elkészítése:
Kb 1 evőkanál zsíron üvegesre pirítjuk a felvágott vöröshagymát, a paprikát és a paradicsomot.
Ráöntjük a felkockázott sertéshúst, fehéredésig pirítjuk, megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük vízzel.
Ha felforrt fűszerezzük.
Mikor már puhul a hús, beletesszük a zöldségeket is, puhára főzzük.
A végén a tejfölből, lisztből habarást készítünk és belekeverjük a felaprított kaprot is.
Behabarjuk a levest, elzárjuk a tüzet alatta és ecettel ízesítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »