Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ördögszekér laskagombagulyás recept

Ördögszekér laskagombagulyás
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg ördögszekér laskagomba ( Lidl)
    • 2 vöröshagyma
    • 10 dkg füstölt húsos szalonna
    • 5 ek olaj
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1 kk őrölt kömény, és fekete bors és
    • majoranna
    • 1-2 tk jóféle pirospaprika
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 3 sárgarépa
    • 2 petrezselyem gyökér és a zöldje
    • 5 közepes burgonya
    • 1 liter húsalaplé

    Elkészítése:

    Az ördögszekér gombát hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát apró kockára vágjuk.

    A szalonna zsírját az olajat hozzáadva egy fazékban erős tűz fölött kiolvasztjuk, majd a hagymát megfonnyasztjuk benne.

    A gombát belerakjuk, megsózzuk. Zúzott fokhagymával, a köménnyel, borssal, a majorannával és a pirospaprikával fűszerezzük.

    Éppen csak összekeverjük, majd azonnal ráöntjük a húsalaplevet és annyi vizet, amennyit gondolunk.

    Gulyáskrémet is tehetünk bele egy keveset, de vigyázzunk nehogy elsózzuk vele.

    A kis kockára vágott paprikát, és paradicsomot hozzáadjuk, és lefedve, néha megkevergetve főzzük.

    A petrezselymet megtisztítjuk, a répákat felkarikázzuk, a burgonyát felkockázzuk és a leveshez adjuk.

    Ha megfőtt a krumpli és a répa galuskát szaggatunk bele. (1 tojás, liszt és só)

    Forrón, petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá