Ördögszekér laskagombagulyás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg ördögszekér laskagomba ( Lidl)
  • 2 vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • 5 ek olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt kömény, és fekete bors és
  • majoranna
  • 1-2 tk jóféle pirospaprika
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 3 sárgarépa
  • 2 petrezselyem gyökér és a zöldje
  • 5 közepes burgonya
  • 1 liter húsalaplé

Elkészítése:

Az ördögszekér gombát hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát apró kockára vágjuk.

A szalonna zsírját az olajat hozzáadva egy fazékban erős tűz fölött kiolvasztjuk, majd a hagymát megfonnyasztjuk benne.

A gombát belerakjuk, megsózzuk. Zúzott fokhagymával, a köménnyel, borssal, a majorannával és a pirospaprikával fűszerezzük.

Éppen csak összekeverjük, majd azonnal ráöntjük a húsalaplevet és annyi vizet, amennyit gondolunk.

Gulyáskrémet is tehetünk bele egy keveset, de vigyázzunk nehogy elsózzuk vele.

A kis kockára vágott paprikát, és paradicsomot hozzáadjuk, és lefedve, néha megkevergetve főzzük.

A petrezselymet megtisztítjuk, a répákat felkarikázzuk, a burgonyát felkockázzuk és a leveshez adjuk.

Ha megfőtt a krumpli és a répa galuskát szaggatunk bele. (1 tojás, liszt és só)

Forrón, petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.