Hozzávalók:
Elkészítése:
Az ördögszekér gombát hosszú csíkokra vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát apró kockára vágjuk.
A szalonna zsírját az olajat hozzáadva egy fazékban erős tűz fölött kiolvasztjuk, majd a hagymát megfonnyasztjuk benne.
A gombát belerakjuk, megsózzuk. Zúzott fokhagymával, a köménnyel, borssal, a majorannával és a pirospaprikával fűszerezzük.
Éppen csak összekeverjük, majd azonnal ráöntjük a húsalaplevet és annyi vizet, amennyit gondolunk.
Gulyáskrémet is tehetünk bele egy keveset, de vigyázzunk nehogy elsózzuk vele.
A kis kockára vágott paprikát, és paradicsomot hozzáadjuk, és lefedve, néha megkevergetve főzzük.
A petrezselymet megtisztítjuk, a répákat felkarikázzuk, a burgonyát felkockázzuk és a leveshez adjuk.
Ha megfőtt a krumpli és a répa galuskát szaggatunk bele. (1 tojás, liszt és só)
Forrón, petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.