Olasz zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1/2 karalábé
- 1 közepes cukkini
- 3-4 kelkáposzta levél
- 1/2 hámozott paradicsomkonzerv (200 gramm)
- 20 dkg zöldbab (vagy szemes bab)
- 1 evőkanál felaprított póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2-3 szál petrezselyem és zellerzöld
- bazsalikom ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és közel azonos kis kockákra vágjuk.
Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a póréhagymát és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, sót, borsot, majdb eletesszük a felkockázott sárga és fehérrépát, karalábét.
Kicsit átpirítjuk és vízzel felöntve, fedővel lefedve pár perc alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, kelkáposzta levelet, a felkockázott cukkinit és együtt főzzük, majd beletesszük a paradicsomot a felvágott zeller és petrezselyemlevelet.
Összefőzzük és tálalás előtt meghintjük gazdagon bazsalikommal. Frissen reszelt parmezánnal kínálhatjuk.
Tipp:
Az olaszok zöldséglevese:-) és a miénk is:-).Finom tartalmas és egészséges leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »










