Olasz zöldségleves recept

Hozzávalók:
- 2 közepes sárgarépa
- 1 közepes fehérrépa
- 1/2 karalábé
- 1 közepes cukkini
- 3-4 kelkáposzta levél
- 1/2 hámozott paradicsomkonzerv (200 gramm)
- 20 dkg zöldbab (vagy szemes bab)
- 1 evőkanál felaprított póréhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
- 2-3 szál petrezselyem és zellerzöld
- bazsalikom ízlés szerint
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és közel azonos kis kockákra vágjuk.
Kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a póréhagymát és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, sót, borsot, majdb eletesszük a felkockázott sárga és fehérrépát, karalábét.
Kicsit átpirítjuk és vízzel felöntve, fedővel lefedve pár perc alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, kelkáposzta levelet, a felkockázott cukkinit és együtt főzzük, majd beletesszük a paradicsomot a felvágott zeller és petrezselyemlevelet.
Összefőzzük és tálalás előtt meghintjük gazdagon bazsalikommal. Frissen reszelt parmezánnal kínálhatjuk.
Tipp:
Az olaszok zöldséglevese:-) és a miénk is:-).Finom tartalmas és egészséges leves.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »