Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Növendék csorba recept

Növendék csorba
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g borjúszegy
    • 2 szál sárgarépa
    • 1 szál petrezselyemgyökér
    • 1/2 karalábé
    • 1 maréknyi zöldbab (fagyasztott is lehet)
    • 1 fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 kevés savanyú káposztalé
    • 1 kisebb lestyán levél
    • 1 csipet só és bors
    • 3 kanál tejföl

    Elkészítése:

    A csorba levest jelent. A csorbaleves kifejezés tehát nem helyes! Eredetileg, korpaciberével savanyítják, de más savanyító anyaggal, citrommal, ecettel, savanyú káposztával is készülhet. Romániában, kész savanyító port lehet kapni tasakban, borsnak magicnek hívják.

    Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát és megsózzuk. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst is, amit addig pirítunk, amíg ki nem fehéredik.

    Beletesszük a kockákra vágott répát, a zöldséget, a karlábét és a zöldbabot is. Felöntjük vízzel, vagy ha van csont alaplével.

    Sózzuk, borsozzuk, majd kevés csípős paprikát teszünk bele. Fedő alatt addig főzzük, amíg minden összetevő meg nem puhul.

    Hozzáadunk egy kevés savanyú káposzta levet és beletesszük a lestyánt. Tehetünk bele tárkonyt is, ha van otthon.

    A főzőléből egy kicsit kimerünk, majd a tejföllel csomómentesre keverjük, visszaöntjük a levesbe és újra forraljuk.

    Erdélyben mindenhol kínálnak mellé tejfölt, és csípős paprikát is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá