Mustáros-kolbászos lencseleves recept

Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1/4 zeller
- 1 db vöröshagyma
- 10 dkg füstölt kolbász
- 4-5 db debreceni
- 1 ek magos dijoni mustár
- 1 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
- 2 db babérlevél
- só
- 1 ek olaj
- 2 l víz
Elkészítése:
A lencsét válogassuk át, majd öntsük fel hideg vízzel, és hagyjuk kb. egy órát állni. Ezután szűrjük le, és csepegtessük le.
A zöldségeket pucoljuk meg, majd ízlés szerint daraboljuk fel. (én vékonyan felkarikáztam)
A füstölt kolbászt és a debrecenit, vágjuk félbe, majd szeleteljük fel.
A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a vöröshagymát, és pároljuk üvegesre, majd adjuk hozzá a feldarabolt füstölt kolbászt és pirítsuk pár percig.
Ezután adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket és pároljuk pár percig. Szórjuk meg a liszttel és a pirospaprikával, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, sózzuk, adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük félpuhára a zöldségeket.
Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, adjuk hozzá a lencsét, a magos mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd főzzük a levest készre. (ha szükséges ízesítsünk utána)
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet friss kenyeret is kínálhatunk hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »