Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mentás zöldborsó krémleves recept

Mentás zöldborsó krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg zsenge zöldborsó
    • egy nagy fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 ek olaj
    • 6 dl zöldségleves alaplé
    • 10 szál menta
    • 3 ek citromlé
    • 3 ek tejszín vagy tejföl
    • só ízlés szerint
    • egy szelet pirítós felszeletelve

    Elkészítése:

    A mahygmákat meghámozzuk és felaprítjuk. A menta leveleket a szárról lecsipkedjük.

    Egy nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Hozzáadjuk a borsót, a mentát és lassú tűzön puhára főzzük.

    Szűrőkanállal kevés borsót kiveszünk a tálaláshoz, a töbit botmixerrel vagy tumixszal pürésítjük, majd sóval esetleg cayenne borssal ízesítjük.

    Belekeverjük a tejszínt és felmelegítjük, de már nem forraljuk!

    A kiszedett borsóval, felaprított pirítóssal és mentalevéllel díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá