Mentás zöldborsó krémleves recept
Hozzávalók:
- 60 dkg zsenge zöldborsó
- egy nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- 6 dl zöldségleves alaplé
- 10 szál menta
- 3 ek citromlé
- 3 ek tejszín vagy tejföl
- só ízlés szerint
- egy szelet pirítós felszeletelve
Elkészítése:
A mahygmákat meghámozzuk és felaprítjuk. A menta leveleket a szárról lecsipkedjük.
Egy nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Hozzáadjuk a borsót, a mentát és lassú tűzön puhára főzzük.
Szűrőkanállal kevés borsót kiveszünk a tálaláshoz, a töbit botmixerrel vagy tumixszal pürésítjük, majd sóval esetleg cayenne borssal ízesítjük.
Belekeverjük a tejszínt és felmelegítjük, de már nem forraljuk!
A kiszedett borsóval, felaprított pirítóssal és mentalevéllel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









