Mentás zöldborsó krémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Mentás zöldborsó krémleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg zsenge zöldborsó
  • egy nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 6 dl zöldségleves alaplé
  • 10 szál menta
  • 3 ek citromlé
  • 3 ek tejszín vagy tejföl
  • só ízlés szerint
  • egy szelet pirítós felszeletelve

Elkészítése:

A mahygmákat meghámozzuk és felaprítjuk. A menta leveleket a szárról lecsipkedjük.

Egy nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk rajta a hagymákat, majd felöntjük az alaplével és felforraljuk. Hozzáadjuk a borsót, a mentát és lassú tűzön puhára főzzük.

Szűrőkanállal kevés borsót kiveszünk a tálaláshoz, a töbit botmixerrel vagy tumixszal pürésítjük, majd sóval esetleg cayenne borssal ízesítjük.

Belekeverjük a tejszínt és felmelegítjük, de már nem forraljuk!

A kiszedett borsóval, felaprított pirítóssal és mentalevéllel díszítjük.