Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Májas sertésragu leves recept

Májas sertésragu leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertésmáj
    • 50 dkg sertés lapocka
    • bors ízlés szerint
    • leves ízesítő ízlés szerint
    • 2-3 szál sárgarépa
    • 1-2 petrezselyemgyökér
    • 1 kisebb petrezselyem zöldje
    • 2 szál zellerlevél
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
    • 2 ek étolaj
    • 2 ek liszt
    • 1 tk pirospaprika

    A galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2-3 ek liszt

    Elkészítése:

    A zöldségeket karikákra vágom, a húst és a májat apróra felszelem.

    A húst, a májat annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje és fűszerezem borssal, delikáttal.

    Amikor félkészre puhul, rárakom a vöröshagymát egészben, amit majd kidobok a levesből és a zöldségféléket.

    Készre főzöm, felöntöm kellő mennyiségű vízzel.

    Az olajon apróra az vágott fokhagymát a petrezselyemzölddel, liszttel rózsaszínűre pirítom, majd pirospaprikával megszórom, vízzel felengedem és a levesbe öntve, kevertve beledolgozom.

    A tojásból és a lisztből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom, megvárom amíg feljönnek a leves tetejére és már kész is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá