Májas sertésragu leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg sertés lapocka
- bors ízlés szerint
- leves ízesítő ízlés szerint
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb petrezselyem zöldje
- 2 szál zellerlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2-3 ek liszt
Elkészítése:
A zöldségeket karikákra vágom, a húst és a májat apróra felszelem.
A húst, a májat annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje és fűszerezem borssal, delikáttal.
Amikor félkészre puhul, rárakom a vöröshagymát egészben, amit majd kidobok a levesből és a zöldségféléket.
Készre főzöm, felöntöm kellő mennyiségű vízzel.
Az olajon apróra az vágott fokhagymát a petrezselyemzölddel, liszttel rózsaszínűre pirítom, majd pirospaprikával megszórom, vízzel felengedem és a levesbe öntve, kevertve beledolgozom.
A tojásból és a lisztből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom, megvárom amíg feljönnek a leves tetejére és már kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »









