Májas sertésragu leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg sertés lapocka
- bors ízlés szerint
- leves ízesítő ízlés szerint
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb petrezselyem zöldje
- 2 szál zellerlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek liszt
Elkészítése:
A zöldségeket karikákra vágom, a húst és a májat apróra felszelem.
A húst, a májat annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje és fűszerezem borssal, delikáttal.
Amikor félkészre puhul, rárakom a vöröshagymát egészben, amit majd kidobok a levesből és a zöldségféléket.
Készre főzöm, felöntöm kellő mennyiségű vízzel.
Az olajon apróra az vágott fokhagymát a petrezselyemzölddel, liszttel rózsaszínűre pirítom, majd pirospaprikával megszórom, vízzel felengedem és a levesbe öntve, kevertve beledolgozom.
A tojásból és a lisztből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom, megvárom amíg feljönnek a leves tetejére és már kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »