Májas sertésragu leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg sertés lapocka
- bors ízlés szerint
- leves ízesítő ízlés szerint
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb petrezselyem zöldje
- 2 szál zellerlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek liszt
Elkészítése:
A zöldségeket karikákra vágom, a húst és a májat apróra felszelem.
A húst, a májat annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje és fűszerezem borssal, delikáttal.
Amikor félkészre puhul, rárakom a vöröshagymát egészben, amit majd kidobok a levesből és a zöldségféléket.
Készre főzöm, felöntöm kellő mennyiségű vízzel.
Az olajon apróra az vágott fokhagymát a petrezselyemzölddel, liszttel rózsaszínűre pirítom, majd pirospaprikával megszórom, vízzel felengedem és a levesbe öntve, kevertve beledolgozom.
A tojásból és a lisztből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom, megvárom amíg feljönnek a leves tetejére és már kész is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »