Májas sertésragu leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg sertésmáj
- 50 dkg sertés lapocka
- bors ízlés szerint
- leves ízesítő ízlés szerint
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 petrezselyemgyökér
- 1 kisebb petrezselyem zöldje
- 2 szál zellerlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 ek étolaj
- 2 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
A galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 ek liszt
Elkészítése:
A zöldségeket karikákra vágom, a húst és a májat apróra felszelem.
A húst, a májat annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje és fűszerezem borssal, delikáttal.
Amikor félkészre puhul, rárakom a vöröshagymát egészben, amit majd kidobok a levesből és a zöldségféléket.
Készre főzöm, felöntöm kellő mennyiségű vízzel.
Az olajon apróra az vágott fokhagymát a petrezselyemzölddel, liszttel rózsaszínűre pirítom, majd pirospaprikával megszórom, vízzel felengedem és a levesbe öntve, kevertve beledolgozom.
A tojásból és a lisztből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom, megvárom amíg feljönnek a leves tetejére és már kész is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »