Májas sertésragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Májas sertésragu leves

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertésmáj
  • 50 dkg sertés lapocka
  • bors ízlés szerint
  • leves ízesítő ízlés szerint
  • 2-3 szál sárgarépa
  • 1-2 petrezselyemgyökér
  • 1 kisebb petrezselyem zöldje
  • 2 szál zellerlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek étolaj
  • 2 ek liszt
  • 1 tk pirospaprika

A galuskához:

  • 1 tojás
  • 2-3 ek liszt

Elkészítése:

A zöldségeket karikákra vágom, a húst és a májat apróra felszelem.

A húst, a májat annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje és fűszerezem borssal, delikáttal.

Amikor félkészre puhul, rárakom a vöröshagymát egészben, amit majd kidobok a levesből és a zöldségféléket.

Készre főzöm, felöntöm kellő mennyiségű vízzel.

Az olajon apróra az vágott fokhagymát a petrezselyemzölddel, liszttel rózsaszínűre pirítom, majd pirospaprikával megszórom, vízzel felengedem és a levesbe öntve, kevertve beledolgozom.

A tojásból és a lisztből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom, megvárom amíg feljönnek a leves tetejére és már kész is.