Lencseleves kicsit másképp recept

Hozzávalók:
- 2 maréknyi lencse
- 2 sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál füstölt száraz kolbász
- 1 ek római kömény
- 5 babérlevél
- só, bors
- 1 ek méz
Elkészítése:
A lencsét mindenképpen áztassuk be előtte. A zöldséget karikázzuk fel.
Egy nagyobb edényben a karikákra vágott kolbászt pirítsuk meg – de zsiradék nélkül. Ha már engedett levet, tegyük hozzá a római köményt is. Pirítsuk tovább őket.
Ezután mehet bele a répa és a kanál méz.
Ne kérdezzétek miért, én is megbotránkoztam rajta, de nagyon jó bele! Szóval utána öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a lencsét, babérleveleket, fokhagymát és vöröshagymát egészben.
Lassú lángon főzzük puhára.
Ebbe a levesbe nem teszünk lisztet, hanem a lencséből kivett hagymák, kevés lé, kevés répa, lencse és 2 kanál ecet segítségével – amit előtte pürésítünk – besűrítjük a levest.
Tejföllel tálaljuk.
Mi szeretjük bele a füstölt húst is, ezt most külön edényben főztem puhára és a tányérra téve tálaltam.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »