Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencseleves kicsit másképp recept

Lencseleves kicsit másképp
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 2 maréknyi lencse
    • 2 sárgarépa
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 szál füstölt száraz kolbász
    • 1 ek római kömény
    • 5 babérlevél
    • só, bors
    • 1 ek méz

    Elkészítése:

    A lencsét mindenképpen áztassuk be előtte. A zöldséget karikázzuk fel.

    Egy nagyobb edényben a karikákra vágott kolbászt pirítsuk meg – de zsiradék nélkül. Ha már engedett levet, tegyük hozzá a római köményt is. Pirítsuk tovább őket.

    Ezután mehet bele a répa és a kanál méz.

    Ne kérdezzétek miért, én is megbotránkoztam rajta, de nagyon jó bele! Szóval utána öntsük fel vízzel és adjuk hozzá a lencsét, babérleveleket, fokhagymát és vöröshagymát egészben.

    Lassú lángon főzzük puhára.

    Ebbe a levesbe nem teszünk lisztet, hanem a lencséből kivett hagymák, kevés lé, kevés répa, lencse és 2 kanál ecet segítségével – amit előtte pürésítünk – besűrítjük a levest.

    Tejföllel tálaljuk.

    Mi szeretjük bele a füstölt húst is, ezt most külön edényben főztem puhára és a tányérra téve tálaltam.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá