Lebbencsleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg tisztított burgonya
- 25 dkg lebbencstészta
- 1 ek zsiradék
- 1 fej tisztított vöröshagyma
- 1/2 ek pirospaprika
- 1 ek szárított zöldségkeverék (delikát helyett)
- friss zöldpaprika, paradicsom
- petrezselyemzöld
- zellerzöld
- só
Elkészítése:
A tisztított, felkockázott burgonyát 3,5 l vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, a zöldség és zeller levelet, szárított zöldségkeveréket, zöldpaprikát és paradicsomot.
A zsiradékon megpirítjuk az összetört lebbencstésztát, majd belekockázzuk a vöröshagymát, ezzel is tovább pirítjuk. Ha kész félrehúzzuk.
Amikor a burgonya félig főtt a lebbencstésztára tesszük a pirospaprikát és a levesbe öntjük az egészet. Addig főzzük, míg a tészta kellőképpen meg nem puhul.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »