Lebbencsleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg tisztított burgonya
- 25 dkg lebbencstészta
- 1 ek zsiradék
- 1 fej tisztított vöröshagyma
- 1/2 ek pirospaprika
- 1 ek szárított zöldségkeverék (delikát helyett)
- friss zöldpaprika, paradicsom
- petrezselyemzöld
- zellerzöld
- só
Elkészítése:
A tisztított, felkockázott burgonyát 3,5 l vízben feltesszük főni, hozzáadjuk a sót, a zöldség és zeller levelet, szárított zöldségkeveréket, zöldpaprikát és paradicsomot.
A zsiradékon megpirítjuk az összetört lebbencstésztát, majd belekockázzuk a vöröshagymát, ezzel is tovább pirítjuk. Ha kész félrehúzzuk.
Amikor a burgonya félig főtt a lebbencstésztára tesszük a pirospaprikát és a levesbe öntjük az egészet. Addig főzzük, míg a tészta kellőképpen meg nem puhul.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »










