Laci levese recept
Hozzávalók:
- 2 üveg zöldborsó (450 g)
- 1 csomag bébi répa (450 g)
- 1 konzerv csemege kukorica
- 1 db nagy doboz tejföl (kb 5 dl)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csülök csont (csak mert pörkölt is készült, a csontját a levesbe főztük)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint vegeta
Elkészítése:
Egy nagyobb lábosba beleöntjük a hozzávalókat, fűszereket is és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (a hagyma egészbe kerül bele).
Addig főzzük, amíg a hagyma el nem kezd szétesni.
Ekkor felöntjük még vízzel (ízlés szerint), felforraljuk és addig főzzük még, amíg a hagyma teljesen szét nem esik.
Nagyobb mennyiségnél habarással, ha sűrűbb a leves, akkor csak tejföllel dúsítjuk.
Alaposan kiforraljuk és utánízesítjük, ha szükséges.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »









