Laci levese recept

Hozzávalók:
- 2 üveg zöldborsó (450 g)
- 1 csomag bébi répa (450 g)
- 1 konzerv csemege kukorica
- 1 db nagy doboz tejföl (kb 5 dl)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csülök csont (csak mert pörkölt is készült, a csontját a levesbe főztük)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint vegeta
Elkészítése:
Egy nagyobb lábosba beleöntjük a hozzávalókat, fűszereket is és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (a hagyma egészbe kerül bele).
Addig főzzük, amíg a hagyma el nem kezd szétesni.
Ekkor felöntjük még vízzel (ízlés szerint), felforraljuk és addig főzzük még, amíg a hagyma teljesen szét nem esik.
Nagyobb mennyiségnél habarással, ha sűrűbb a leves, akkor csak tejföllel dúsítjuk.
Alaposan kiforraljuk és utánízesítjük, ha szükséges.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »