Laci levese recept

Hozzávalók:
- 2 üveg zöldborsó (450 g)
- 1 csomag bébi répa (450 g)
- 1 konzerv csemege kukorica
- 1 db nagy doboz tejföl (kb 5 dl)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csülök csont (csak mert pörkölt is készült, a csontját a levesbe főztük)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint kakukkfű
- ízlés szerint vegeta
Elkészítése:
Egy nagyobb lábosba beleöntjük a hozzávalókat, fűszereket is és felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi (a hagyma egészbe kerül bele).
Addig főzzük, amíg a hagyma el nem kezd szétesni.
Ekkor felöntjük még vízzel (ízlés szerint), felforraljuk és addig főzzük még, amíg a hagyma teljesen szét nem esik.
Nagyobb mennyiségnél habarással, ha sűrűbb a leves, akkor csak tejföllel dúsítjuk.
Alaposan kiforraljuk és utánízesítjük, ha szükséges.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »