Kurkumás burgonyaleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dk sárgarépa
- 15 dk fehérrépa
- 5 evőkanál olaj
- 2 db babérlevél
- 2 evőkanál liszt
- 1 kis doboz tejföl (150 g)
- 1 mokkáskanál kurkuma
- 2 pár virsli
- só, őrölt bors ízlés szerint
- egy kis csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk, majd a hagymát finomra vágjuk, a burgonyát kockára, a répaféléket karikázzuk. 5 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockázott burgonyát, kurkumát, babérlevelet, sót, borsot. Felöntjük 2 l vízzel és lassan főzzük.
Közben a maradék olajjal és a liszttel világos rántás készítünk, a leveshez adjuk, mikor újra felforr, a karikázott virslit is belefőzzük.
Végül a tejfölhöz adunk a levesből, elkeverjük és a levesbe öntjük, egyet forralunk rajta és kész is.
Tálaláskor petrezselyemzölddel szórjuk meg.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »









