Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kukoricaleves csilis babbal recept

Kukoricaleves csilis babbal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 db csilis bab konzerv
    • 1 db kukoricakonzerv
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 tk ételízesítő
    • 5-6 db cayenne chili karika (szárított)
    • 1 tk koriandermag
    • 1 tk liszt
    • 1 dl tej
    • 1 dl tejszín (20%-os)
    • 5 dl víz
    • 1 ek olívaolaj
    • 3 dkg vaj

    Elkészítése:

    A koriandert állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy mozsárba és törjük alaposan össze.

    A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni.

    A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

    A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva szórjuk meg a liszttel és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, a tejjel és a tejszínnel.

    Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt és összetört koriandert, a chili karikákat, az ételízesítőt és főzzük kb 10 percig.

    Ezután öntsük a levesbe a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük 2-3 percig (figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfő).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá