Kukoricaleves csilis babbal recept
Hozzávalók:
- 1 db csilis bab konzerv
- 1 db kukoricakonzerv
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 tk ételízesítő
- só
- 5-6 db cayenne chili karika (szárított)
- 1 tk koriandermag
- 1 tk liszt
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín (20%-os)
- 5 dl víz
- 1 ek olívaolaj
- 3 dkg vaj
Elkészítése:
A koriandert állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy mozsárba és törjük alaposan össze.
A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni.
A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.
A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva szórjuk meg a liszttel és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, a tejjel és a tejszínnel.
Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt és összetört koriandert, a chili karikákat, az ételízesítőt és főzzük kb 10 percig.
Ezután öntsük a levesbe a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük 2-3 percig (figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfő).