Kukoricaleves csilis babbal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 db csilis bab konzerv
  • 1 db kukoricakonzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tk ételízesítő
  • 5-6 db cayenne chili karika (szárított)
  • 1 tk koriandermag
  • 1 tk liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín (20%-os)
  • 5 dl víz
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dkg vaj

Elkészítése:

A koriandert állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük át egy mozsárba és törjük alaposan össze.

A kukoricát öntsük bele egy szűrőbe, majd hagyjuk alaposan lecsepegni.

A vöröshagymát és a fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

A vajat és az olívaolajat hevítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, pár pillanat múlva szórjuk meg a liszttel és keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a vízzel, a tejjel és a tejszínnel.

Ízlés szerint sózzuk, adjuk hozzá az előzőleg megpörkölt és összetört koriandert, a chili karikákat, az ételízesítőt és főzzük kb 10 percig.

Ezután öntsük a levesbe a csilis babot és a lecsepegtetett kukoricát, forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve főzzük 2-3 percig (figyeljünk rá, hogy ne főzzük tovább, mert a kukorica megkeményedik, a bab pedig szétfő).