Krumplileves kaprosan recept

Hozzávalók:
- 4-5 krumpli
- 15-16 szelet szárított vargánya
- egy csokor kapor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- só, bors, csipet őrölt kömény
- 1 csapott ek rozsliszt
- csipet kurkuma
- ecet ízlés szerint
Elkészítése:
Beáztatjuk a vargányát.
Az olajon és a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felengedjük hideg vízzel.
Beletesszük a hámozott, feldarabolt krumplit (ezt akár elő is főzhetjük, de én nem szoktam), beletesszük a beáztatott vargányát, sózzuk, borsozzuk, beleteszünk egy kis csipet őrölt köményt. Teszünk bele összevágott kaprot (de én csak felét tettem be, a másik felét amikor tálaltam).
Megfőzzük a levest. Ha puha a krumpli, akkor pici ecetet is teszünk bele. 1 dl tejszínt adunk a leveshez. Én egy kis tálba teszem a tejszínt, majd forró levessel hígítom és hozzáadom a leveshez. Ekkor elzárjuk a tűzhelyet, beletesszük a kaprot és forrón kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ha nincs vargánya egy kis laskagombával, barna csiperkével is kipróbálható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »