Krumplileves kaprosan recept

Hozzávalók:
- 4-5 krumpli
- 15-16 szelet szárított vargánya
- egy csokor kapor
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- só, bors, csipet őrölt kömény
- 1 csapott ek rozsliszt
- csipet kurkuma
- ecet ízlés szerint
Elkészítése:
Beáztatjuk a vargányát.
Az olajon és a vajon kicsit megpirítjuk a lisztet, felengedjük hideg vízzel.
Beletesszük a hámozott, feldarabolt krumplit (ezt akár elő is főzhetjük, de én nem szoktam), beletesszük a beáztatott vargányát, sózzuk, borsozzuk, beleteszünk egy kis csipet őrölt köményt. Teszünk bele összevágott kaprot (de én csak felét tettem be, a másik felét amikor tálaltam).
Megfőzzük a levest. Ha puha a krumpli, akkor pici ecetet is teszünk bele. 1 dl tejszínt adunk a leveshez. Én egy kis tálba teszem a tejszínt, majd forró levessel hígítom és hozzáadom a leveshez. Ekkor elzárjuk a tűzhelyet, beletesszük a kaprot és forrón kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Ha nincs vargánya egy kis laskagombával, barna csiperkével is kipróbálható.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »