Sárgabarack krémleves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg barack (héj és mag nélkül)
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor (ízlés és barack függő)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 rúd fahéj
- 1 csapott evőkanál vaníliaízű pudingpor
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín (30%-os)
Elkészítése:
A barackokat meghámozzuk. Ehhez vizet forralunk, néhány másodpercre a barackokat a forró vízbe tesszük, majd hideg vízbe áthelyezzük, így könnyedén lehúzhatjuk a héjukat. Ezután kimagozzuk a barackokat, és megszórjuk vaníliás cukorral.
A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd a cukrot hozzáadva karamellizáljuk. A barackokat hozzáöntjük, és alaposan összeforgatjuk. Felöntjük tejjel, hozzáadunk egy rúd fahéjat, és az egészet összeforraljuk.
Ha szeretnénk sűrűbb levest készíteni, a tejszínben elkeverjük a pudingport vagy keményítőt. Néhány kanálnyit a forró levesből a tejszínes keverékhez adunk, hogy hőkiegyenlítsük, majd ezt visszaöntjük a levesbe. Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni, és végül hűtőbe tesszük.
Tálaláskor tejszínhabból galuskákat formázunk, és a hideg leves tetejére helyezzük. Egy száraz serpenyőben mandulaszeleteket pirítunk, és ha kedvünk van, a barackmagokat is blansírozás után megpirítjuk. A ropogós mandula és barackmag remek kontrasztot ad a krémes leveshez, és különleges ízt kölcsönöz az ételnek.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »