Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Édesburgonya (batáta) krémleves recept

Édesburgonya (batáta) krémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg tisztított, kockázott édesburgonya (sárga húsú)
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
    • 1 liter víz
    • kb. 2 dl kókusztej
    • kevéske extra szűz olívaolaj
    • bors

    Feltét:

    • zöld dió (szeletelve vagy felaprítva)
    • tökmag
    • tökmagolaj

    Elkészítése:

    Az olajon néhány perc alatt megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát, és a kockára vágott burgonyát is rátesszük. Magas lángon 2-3 percig együtt pirítjuk az egészet, közben folyamatosan kevergetjük. Ezután felöntjük vízzel, sózzuk-borsozzuk, és forrás után kb. 20 perc alatt puhára főzzük a batátát. Botmixerrel simára keverjük, majd a kókusztejjel besűrítjük és újraforraljuk. Használat előtt jól összekeverjük a kókusztejet, mivel gyakran szétválik a krémes és a folyékony része.

    Tálaláskor vékonyra szeletelt vagy aprított zöld dióval, esetleg tökmaggal szórjuk meg, és egy kevés tökmagolajat is csepegtethetünk a tetejére. A zöld diót érdemes szirup nélkül használni – az édessége remekül passzol a leves enyhe sósságához, és izgalmas textúrát ad.

    Ha nincs otthon kókusztej, nyugodtan sűríthetjük főzőtejszínnel is. Mindkét feltéttel remekül működik a leves: a tökmag kicsit földesebb ízt ad, különösen, ha stájer tökmagolajjal kombináljuk. A zöld dió pedig igazi ínyencség az édes-sós kombináció kedvelőinek – akik, mint én, szívesen párosítják a sós ropit egy kis csokival!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá