Krémes fokhagyma leves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 ek vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 12 gerezd fokhagyma
- 2 krumpli
- só, bors, őrölt kömény
- 200-250 ml főzőtejszín
- csipetnyi petrezselymzöld
- pirított kenyérdarabok
- 0,5 l zöldségleves alaplé
- 1 l víz
Elkészítése:
A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Fűszerezzük, majd aranybarnára pirítjuk.
Ezután felöntjük a vízzel és az alaplével, hozzáadjuk a felkockazott krumplit és lefedve főzzük 20-25 percig, amíg a krumpli megpuhul.
Ha ez kész, a tűzröl levéve botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt és igy főzzük még pár percig. A végén még megszórjuk a petrezselymzölddel és tálaljuk.
Tipp:
Én még egy kis krémsajttal izesitettem.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.