Krémes fokhagyma leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 12 gerezd fokhagyma
  • 2 krumpli
  • só, bors, őrölt kömény
  • 200-250 ml főzőtejszín
  • csipetnyi petrezselymzöld
  • pirított kenyérdarabok
  • 0,5 l zöldségleves alaplé
  • 1 l víz

Elkészítése:

A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a felaprított hagymát és fokhagymát. Fűszerezzük, majd aranybarnára pirítjuk.

Ezután felöntjük a vízzel és az alaplével, hozzáadjuk a felkockazott krumplit és lefedve főzzük 20-25 percig, amíg a krumpli megpuhul.

Ha ez kész, a tűzröl levéve botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk a tejszínt és igy főzzük még pár percig. A végén még megszórjuk a petrezselymzölddel és tálaljuk.

Tipp:

Én még egy kis krémsajttal izesitettem.