Krémes, csirkés tortellini leves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell filé csontozva
- 25 dkg torlellini tészta (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
- 1 kaliforniai paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 répa
- 1 chili paprika
- 1 l csirke alaplé (akár kockából is)
- 1,5 l víz
- 0,5 l főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk kakukkfű
- fél csokor petrezselyemzöld
- egy nagy marék spenót
- kevés olaj
Elkészítése:
A hagymákat és a répát hámozzuk meg, majd a hagymákat apróra, a répákat karikára vágjuk. A hagymát kicsumázzuk és a húsát apróra vágjuk. A chili paprikát is apróra vágjuk.
Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és kissé megdinszteljük. Ekkor rátesszük a paprikát, répát és a fokhagymát, jól elkeverjük és együtt pirítjuk kb 5 percig.
Ekkor rátesszük a húst, felöntjük az alaplével és a vízzel, rátesszük a chilit, kakukkfüvet, sót és borsot adunk hozzá, majd fedővel lefedve a húst puhára főzzük.
Mikor a hús teljesen megpuhult, akkor kiszedjük, majd a visszamaradt lébe beletesszük a tésztát és tovább főzzük.
Közben a húst késsel nagyon apróra daraboljuk.
Amikor a tészta is majdnem kész, akkor visszatesszük a húst, felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a kisebb darabokra vágott spenótot és aprított petrezselymet, majd felforraljuk és már kész is.