Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Krémes, csirkés tortellini leves recept

Krémes, csirkés tortellini leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 egész csirkemell filé csontozva
    • 25 dkg torlellini tészta (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
    • 1 kaliforniai paprika
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 2 répa
    • 1 chili paprika
    • 1 l csirke alaplé (akár kockából is)
    • 1,5 l víz
    • 0,5 l főzőtejszín
    • só, bors ízlés szerint
    • 1 tk kakukkfű
    • fél csokor petrezselyemzöld
    • egy nagy marék spenót
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A hagymákat és a répát hámozzuk meg, majd a hagymákat apróra, a répákat karikára vágjuk. A hagymát kicsumázzuk és a húsát apróra vágjuk. A chili paprikát is apróra vágjuk.

    Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és kissé megdinszteljük. Ekkor rátesszük a paprikát, répát és a fokhagymát, jól elkeverjük és együtt pirítjuk kb 5 percig.

    Ekkor rátesszük a húst, felöntjük az alaplével és a vízzel, rátesszük a chilit, kakukkfüvet, sót és borsot adunk hozzá, majd fedővel lefedve a húst puhára főzzük.

    Mikor a hús teljesen megpuhult, akkor kiszedjük, majd a visszamaradt lébe beletesszük a tésztát és tovább főzzük.

    Közben a húst késsel nagyon apróra daraboljuk.

    Amikor a tészta is majdnem kész, akkor visszatesszük a húst, felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a kisebb darabokra vágott spenótot és aprított petrezselymet, majd felforraljuk és már kész is.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá