Krémes, csirkés tortellini leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell filé csontozva
  • 25 dkg torlellini tészta (nálunk sajtos, sonkás töltelékes)
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 répa
  • 1 chili paprika
  • 1 l csirke alaplé (akár kockából is)
  • 1,5 l víz
  • 0,5 l főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 tk kakukkfű
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • egy nagy marék spenót
  • kevés olaj

Elkészítése:

A hagymákat és a répát hámozzuk meg, majd a hagymákat apróra, a répákat karikára vágjuk. A hagymát kicsumázzuk és a húsát apróra vágjuk. A chili paprikát is apróra vágjuk.

Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és kissé megdinszteljük. Ekkor rátesszük a paprikát, répát és a fokhagymát, jól elkeverjük és együtt pirítjuk kb 5 percig.

Ekkor rátesszük a húst, felöntjük az alaplével és a vízzel, rátesszük a chilit, kakukkfüvet, sót és borsot adunk hozzá, majd fedővel lefedve a húst puhára főzzük.

Mikor a hús teljesen megpuhult, akkor kiszedjük, majd a visszamaradt lébe beletesszük a tésztát és tovább főzzük.

Közben a húst késsel nagyon apróra daraboljuk.

Amikor a tészta is majdnem kész, akkor visszatesszük a húst, felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a kisebb darabokra vágott spenótot és aprított petrezselymet, majd felforraljuk és már kész is.