Kötözött tészta leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsír
- 2 kis fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 szál zeller levél
- 2 púpos evőkanál pirospaprika
- egy paradicsom
- fél tv paprika
Elkészítése:
A leveshez az egyik fej vöröshagymát tisztítás után kockára vágjuk.
Egy fazékba felhevítünk egy teáskanál zsírt és megdinszteljük rajta a hagymát, sózzuk ,borsozzuk és rászórjuk az összeaprított petrezselyemzöldet, meghintjük egy csapot evőkanál pirospaprikával. Gyors mozdulattal elkeverjük.
Felöntjük kb 2 l vízzel, belerakjuk az aprított tv paprikát, a paradicsomot és a zeller zöldet.
Lassú tűzön főzzük. Amíg fő a leves, addig a maradék zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát. Félretesszük és hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a hagymás zsír addig, elkészítjük a levestésztát.
A felütött tojást felverjük, csipet sót adunk hozzá, majd a liszttel közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Kicsit pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a hagymás zsírral. A tészta szélét félcentis csíkban kétszer ráhajtjuk, majd derelye vágóval elvágjuk. A hosszú csíkot négy felé vágjuk és egyenként megkötjük a tésztát. A maradék tésztát is így készítjük el.
A forrásban lévő levesbe belefőzzük az elkészített tésztát.
Addig kell főzni amíg fel nem jön a leves tetejére a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »