Kötözött tészta leves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zsír
- 2 kis fej vöröshagyma
- só, bors
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 szál zeller levél
- 2 púpos evőkanál pirospaprika
- egy paradicsom
- fél tv paprika
Elkészítése:
A leveshez az egyik fej vöröshagymát tisztítás után kockára vágjuk.
Egy fazékba felhevítünk egy teáskanál zsírt és megdinszteljük rajta a hagymát, sózzuk ,borsozzuk és rászórjuk az összeaprított petrezselyemzöldet, meghintjük egy csapot evőkanál pirospaprikával. Gyors mozdulattal elkeverjük.
Felöntjük kb 2 l vízzel, belerakjuk az aprított tv paprikát, a paradicsomot és a zeller zöldet.
Lassú tűzön főzzük. Amíg fő a leves, addig a maradék zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a pirospaprikát. Félretesszük és hűlni hagyjuk.
Amíg hűl a hagymás zsír addig, elkészítjük a levestésztát.
A felütött tojást felverjük, csipet sót adunk hozzá, majd a liszttel közepesen kemény tésztát gyúrunk.
Kicsit pihentetjük a tésztát, majd vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a hagymás zsírral. A tészta szélét félcentis csíkban kétszer ráhajtjuk, majd derelye vágóval elvágjuk. A hosszú csíkot négy felé vágjuk és egyenként megkötjük a tésztát. A maradék tésztát is így készítjük el.
A forrásban lévő levesbe belefőzzük az elkészített tésztát.
Addig kell főzni amíg fel nem jön a leves tetejére a tészta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »