Korhelyleves kolbásszal és húsgombóccal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 80 dkg savanyú, apró káposzta
- 15 dkg lángolt kolbász
- 30 darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál liszt
- 2 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só, bors
- 1 teáskanál köménymag
- 4 babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát, majd rádobjuk a szintén kockára vágott füstölt szalonnát és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és elkeverjük, következik a karikára vágott kolbász ezzel is pároljuk, majd megszórjuk a liszttel és kicsit lepirítjuk.
Lehúzzuk a tűről, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, majd rárakjuk a kimosott káposztát, felöntjük 1,5 l vízzel és visszatesszük a tűzre, majd ízesítjük sóval, borssal, köménymaggal, babérlevéllel és lassú tűzön főzzük.
Amíg fő a leves, addig elkészítjük a húsgombócot. A húshoz hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, hozzá adjuk a zsemlemorzsát és gerezd zúzott fokhagymát. Az egészet összegyúrjuk alaposan, majd vizes kézzel kis húsgombócokat formázunk a masszából és a kész, forrásban lévő levesbe tesszük.
Addig főzzük, amíg feljönnek a leves tetejére a gombócok.
A korhelylevest langyos tejföllel kínáljuk.