Kondorosi betyár raguleves recept

Hozzávalók:
- 2 kis fej vöröshagyma
- 60 dkg filézett pulyka felsőcomb
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1/4 zeller
- 3 krumpli
- 1/2 citrom leve
- 2 nagy kanál tejföl
- 10 dkg mangalica szalonna
- 1 dl félédes fehérbor
- 1 kávéskanál őrölt csemegepaprika
- 1/2 csípős, zöld hegyes paprika
- friss tárkony és petrezselyemzöld
Elkészítése:
A Rózsa Sándor tiszteletére megrendezett Kondorosi Betyár Napok volt a leves apropója.
Az apró kockákra vágott, megpirított mangalica szalonna zsírján megfonnyasztottuk a vékony csíkokra vágott hagymát, majd a felkockázott húst is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük a borral, majd meghintjük paprikával és annyi vizet öntünk hozzá, amennyi bőven ellepi. A félbevágott csípős paprika is a lébe került.
Mivel pulykahúst használtunk, nem kellett a hús puhulására annyit várni, mint sertéslapocka esetében, de abból is készülhet a raguleves.
Félidőben hozzáadjuk a kockázott zöldségféléket és a krumplit is, valamint az apróra vágott tárkony és petrezselyem leveleket. Belefacsarjuk a citrom levét is. Keveset kiveszünk a léből, amit csomómentesre keverünk a tejföllel, majd visszaöntjük a levesbe és felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »