Kondorosi betyár raguleves recept

Hozzávalók:
- 2 kis fej vöröshagyma
- 60 dkg filézett pulyka felsőcomb
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1/4 zeller
- 3 krumpli
- 1/2 citrom leve
- 2 nagy kanál tejföl
- 10 dkg mangalica szalonna
- 1 dl félédes fehérbor
- 1 kávéskanál őrölt csemegepaprika
- 1/2 csípős, zöld hegyes paprika
- friss tárkony és petrezselyemzöld
Elkészítése:
A Rózsa Sándor tiszteletére megrendezett Kondorosi Betyár Napok volt a leves apropója.
Az apró kockákra vágott, megpirított mangalica szalonna zsírján megfonnyasztottuk a vékony csíkokra vágott hagymát, majd a felkockázott húst is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük a borral, majd meghintjük paprikával és annyi vizet öntünk hozzá, amennyi bőven ellepi. A félbevágott csípős paprika is a lébe került.
Mivel pulykahúst használtunk, nem kellett a hús puhulására annyit várni, mint sertéslapocka esetében, de abból is készülhet a raguleves.
Félidőben hozzáadjuk a kockázott zöldségféléket és a krumplit is, valamint az apróra vágott tárkony és petrezselyem leveleket. Belefacsarjuk a citrom levét is. Keveset kiveszünk a léből, amit csomómentesre keverünk a tejföllel, majd visszaöntjük a levesbe és felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »