Kondorosi betyár raguleves recept

Hozzávalók:
- 2 kis fej vöröshagyma
- 60 dkg filézett pulyka felsőcomb
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyem gyökér
- 1/4 zeller
- 3 krumpli
- 1/2 citrom leve
- 2 nagy kanál tejföl
- 10 dkg mangalica szalonna
- 1 dl félédes fehérbor
- 1 kávéskanál őrölt csemegepaprika
- 1/2 csípős, zöld hegyes paprika
- friss tárkony és petrezselyemzöld
Elkészítése:
A Rózsa Sándor tiszteletére megrendezett Kondorosi Betyár Napok volt a leves apropója.
Az apró kockákra vágott, megpirított mangalica szalonna zsírján megfonnyasztottuk a vékony csíkokra vágott hagymát, majd a felkockázott húst is hozzátéve fehéredésig pirítjuk.
Felöntjük a borral, majd meghintjük paprikával és annyi vizet öntünk hozzá, amennyi bőven ellepi. A félbevágott csípős paprika is a lébe került.
Mivel pulykahúst használtunk, nem kellett a hús puhulására annyit várni, mint sertéslapocka esetében, de abból is készülhet a raguleves.
Félidőben hozzáadjuk a kockázott zöldségféléket és a krumplit is, valamint az apróra vágott tárkony és petrezselyem leveleket. Belefacsarjuk a citrom levét is. Keveset kiveszünk a léből, amit csomómentesre keverünk a tejföllel, majd visszaöntjük a levesbe és felforraljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »