Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos zöldségleves recept

Kolbászos zöldségleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 3 sárgarépa
    • 1 fehérrépa
    • 1 karalábé
    • maréknyi zöldborsó
    • 2 krumpli kockára vágva
    • 1/4 füstölt kolbász karikázva
    • 1/4 póréhagyma (vagy vöröshagyma)
    • kevés zsiradék
    • fűszerek tetszés szerint (babérlevél, só, bors, tárkony)
    • 2 dl tejföl
    • 1 csapott ek liszt

    Elkészítése:

    A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma darabokra vágjuk. A kolbászt és a póréhagymát karikázzuk.

    Némi zsiradékon először a hagymát megdinszteljük, ehhez adjuk hozzá a karikázott kolbászt is. Addig kevergetjük, amíg elkezd illatozni, és szép piros zsírt enged. Ekkor mehetnek hozzá a zöldségek is. Így együtt pároljuk őket néhány percig.

    Húsleves alaplével, vagy forró vízzel engedjük fel és tetszés szerint fűszerezzük.

    A ragulevesek igazi ízét nálam a tárkony adja meg. Ezúttal 2 babérlevél is került bele. A burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor a zöldségek félig megpuhultak.

    A leves nagyjából 35-40 perc alatt készül el. Készítsünk habarást a tejföl és a liszt segítségével, majd keverjük a forró leveshez. (Én tettem egy kis tejszínt is bele.)

    Egyszer felforraljuk és már tálalhatjuk is.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá