Kolbászos zöldségleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • maréknyi zöldborsó
  • 2 krumpli kockára vágva
  • 1/4 füstölt kolbász karikázva
  • 1/4 póréhagyma (vagy vöröshagyma)
  • kevés zsiradék
  • fűszerek tetszés szerint (babérlevél, só, bors, tárkony)
  • 2 dl tejföl
  • 1 csapott ek liszt

Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma darabokra vágjuk. A kolbászt és a póréhagymát karikázzuk.

Némi zsiradékon először a hagymát megdinszteljük, ehhez adjuk hozzá a karikázott kolbászt is. Addig kevergetjük, amíg elkezd illatozni, és szép piros zsírt enged. Ekkor mehetnek hozzá a zöldségek is. Így együtt pároljuk őket néhány percig.

Húsleves alaplével, vagy forró vízzel engedjük fel és tetszés szerint fűszerezzük.

A ragulevesek igazi ízét nálam a tárkony adja meg. Ezúttal 2 babérlevél is került bele. A burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor a zöldségek félig megpuhultak.

A leves nagyjából 35-40 perc alatt készül el. Készítsünk habarást a tejföl és a liszt segítségével, majd keverjük a forró leveshez. (Én tettem egy kis tejszínt is bele.)

Egyszer felforraljuk és már tálalhatjuk is.

Jó étvágyat!