Hozzávalók:
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítjuk és egyforma darabokra vágjuk. A kolbászt és a póréhagymát karikázzuk.
Némi zsiradékon először a hagymát megdinszteljük, ehhez adjuk hozzá a karikázott kolbászt is. Addig kevergetjük, amíg elkezd illatozni, és szép piros zsírt enged. Ekkor mehetnek hozzá a zöldségek is. Így együtt pároljuk őket néhány percig.
Húsleves alaplével, vagy forró vízzel engedjük fel és tetszés szerint fűszerezzük.
A ragulevesek igazi ízét nálam a tárkony adja meg. Ezúttal 2 babérlevél is került bele. A burgonyát akkor adjuk hozzá, amikor a zöldségek félig megpuhultak.
A leves nagyjából 35-40 perc alatt készül el. Készítsünk habarást a tejföl és a liszt segítségével, majd keverjük a forró leveshez. (Én tettem egy kis tejszínt is bele.)
Egyszer felforraljuk és már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!