Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos tarhonyás krumplileves recept

Kolbászos tarhonyás krumplileves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kg burgonya
    • 25 dkg tarhonya
    • 1 szál füstölt kolbász
    • 2 ek zsír
    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 1 vöröshagyma
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1 paradicsom
    • 1 szál zeller zöld
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A krumplit meghámozom és nagyobb kockára, a szalonnát és hagymát apró kockára, a kolbászt karikára vágom.

    Egy fazékban a zsíron megpirítom a tarhonyát és a felaprított szalonnát.

    Amikor a tarhonya arany barnára pirult, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és megdinsztelem.

    Ha a hagyma üvegesre párolódott, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm 2 l vízzel.

    Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, a félbevágott paradicsomot, zeller zöldet, sózom, borsozom, felforralom és fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhul benne minden.

    Tejfölt kínálok mellé.

     

    A kolbászos tarhonyás krumplileves kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 100 kcal
    Fehérje: 3 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 5 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá