Kolbászos tarhonyás krumplileves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kolbászos tarhonyás krumplileves

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg tarhonya
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2 ek zsír
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 szál zeller zöld
  • őrölt bors

Elkészítése:

A krumplit meghámozom és nagyobb kockára, a szalonnát és hagymát apró kockára, a kolbászt karikára vágom.

Egy fazékban a zsíron megpirítom a tarhonyát és a felaprított szalonnát.

Amikor a tarhonya arany barnára pirult, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és megdinsztelem.

Ha a hagyma üvegesre párolódott, félrehúzom, megszórom pirospaprikával, felöntöm 2 l vízzel.

Hozzáadom a kockára vágott krumplit, a felszeletelt kolbászt, a félbevágott paradicsomot, zeller zöldet, sózom, borsozom, felforralom és fedő alatt addig főzöm, amíg megpuhul benne minden.

Tejfölt kínálok mellé.