Kolbászos krumplileves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- 30 dkg vékony füstölt kolbász
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyemgyökér
- 1/2 zeller
- 1 zellerlevél
- 1/2 tv paprika
- 1 db babérlevél
- só
- 1 evőkanál olaj vagy zsír
- 2 evőkanál liszt
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 hegyes erős paprika
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítése:
A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk.
Egy nagyobb fazékba belerakjuk a kockára vágott krumplit, zöldséget, répát, az egész vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a zellerlevelet, a zellert és felöntjük 1,5 l vízzel.
Elkezdjük főzni és ízesítjük babérlevéllel, sóval, hozzáadjuk a felaprított tv paprikát, végezetül a 2 cm vastagra szeletelt kolbászkarikákat.
Ha megfőtt a levesünk, akkor berántjuk. Az olajat felforrósítjuk és belerakjuk a lisztet és megpirítjuk zsemleszínűre. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, felöntjük 2 dl hideg vízzel és elkeverjük, majd a forrásban lévő levesbe öntjük, gyors mozdulattal elkeverjük és felforraljuk. Rövid ideig főzzük, hogy elmenjen a liszt íze.
Erős paprika karikákkal tálaljuk.
Tipp:
Én házi vékony füstölt kolbásszal készítem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »