Kolbászos krumplileves recept
Hozzávalók:
- 1 szelet csemegeszalonna
- 1 ek étolaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 10 dkg kézitarhonya vagy apró csipetke
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk ételízesítő
- 1/2 kk őröltbors
- 6-7 szál petrezselyemzöld
- 2 szál zellerzöld
- 10 dkg füstölt kolbász
- 5 közepes burgonya
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom vagy 3 ek lecsó
- 1 babérlevél
- só ízlés szerint
- 1-1 tk tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
Egy edényben az étolajon megfuttatjuk a kisebb csíkokra vágott szalonnát, félúton hozzáadjuk a tarhonyát és az apróra vágott vöröshagymát, majd lassú lángon mindezeket készre pirítjuk.
A tűzről levéve beletesszük a kolbászt, a paprikát, a paradicsomot (vagy a lecsót), a fokhagymát, a zöldeket és a fűszereket, felöntjük kb 2,5-3 liter vízzel és felforraljuk.
Lassú lángon nagyjából 6-8 percig főzzük, majd beletesszük a burgonyát és további 8-10 perc alatt, miközben a burgonya is megpuhul, a levest készre főzzük. Menet közben ízlés szerint sózhatjuk.
Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









