Kolbászos krumplileves recept

Hozzávalók:
- 1 szelet csemegeszalonna
- 1 ek étolaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 10 dkg kézitarhonya vagy apró csipetke
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk ételízesítő
- 1/2 kk őröltbors
- 6-7 szál petrezselyemzöld
- 2 szál zellerzöld
- 10 dkg füstölt kolbász
- 5 közepes burgonya
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom vagy 3 ek lecsó
- 1 babérlevél
- só ízlés szerint
- 1-1 tk tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
Egy edényben az étolajon megfuttatjuk a kisebb csíkokra vágott szalonnát, félúton hozzáadjuk a tarhonyát és az apróra vágott vöröshagymát, majd lassú lángon mindezeket készre pirítjuk.
A tűzről levéve beletesszük a kolbászt, a paprikát, a paradicsomot (vagy a lecsót), a fokhagymát, a zöldeket és a fűszereket, felöntjük kb 2,5-3 liter vízzel és felforraljuk.
Lassú lángon nagyjából 6-8 percig főzzük, majd beletesszük a burgonyát és további 8-10 perc alatt, miközben a burgonya is megpuhul, a levest készre főzzük. Menet közben ízlés szerint sózhatjuk.
Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »