Kolbászos krumplileves recept

Hozzávalók:
- 1 szelet csemegeszalonna
- 1 ek étolaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 10 dkg kézitarhonya vagy apró csipetke
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk ételízesítő
- 1/2 kk őröltbors
- 6-7 szál petrezselyemzöld
- 2 szál zellerzöld
- 10 dkg füstölt kolbász
- 5 közepes burgonya
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom vagy 3 ek lecsó
- 1 babérlevél
- só ízlés szerint
- 1-1 tk tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
Egy edényben az étolajon megfuttatjuk a kisebb csíkokra vágott szalonnát, félúton hozzáadjuk a tarhonyát és az apróra vágott vöröshagymát, majd lassú lángon mindezeket készre pirítjuk.
A tűzről levéve beletesszük a kolbászt, a paprikát, a paradicsomot (vagy a lecsót), a fokhagymát, a zöldeket és a fűszereket, felöntjük kb 2,5-3 liter vízzel és felforraljuk.
Lassú lángon nagyjából 6-8 percig főzzük, majd beletesszük a burgonyát és további 8-10 perc alatt, miközben a burgonya is megpuhul, a levest készre főzzük. Menet közben ízlés szerint sózhatjuk.
Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »