Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kolbászos krumplileves recept

Kolbászos krumplileves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 szelet csemegeszalonna
    • 1 ek étolaj
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 10 dkg kézitarhonya vagy apró csipetke
    • 1 kk zúzott fokhagyma
    • 1 ek fűszerpaprika
    • 1 tk ételízesítő
    • 1/2 kk őröltbors
    • 6-7 szál petrezselyemzöld
    • 2 szál zellerzöld
    • 10 dkg füstölt kolbász
    • 5 közepes burgonya
    • 1 tv paprika
    • 1 paradicsom vagy 3 ek lecsó
    • 1 babérlevél
    • só ízlés szerint
    • 1-1 tk tejföl a tálaláshoz

    Elkészítése:

    Egy edényben az étolajon megfuttatjuk a kisebb csíkokra vágott szalonnát, félúton hozzáadjuk a tarhonyát és az apróra vágott vöröshagymát, majd lassú lángon mindezeket készre pirítjuk.

    A tűzről levéve beletesszük a kolbászt, a paprikát, a paradicsomot (vagy a lecsót), a fokhagymát, a zöldeket és a fűszereket, felöntjük kb 2,5-3 liter vízzel és felforraljuk.

    Lassú lángon nagyjából 6-8 percig főzzük, majd beletesszük a burgonyát és további 8-10 perc alatt, miközben a burgonya is megpuhul, a levest készre főzzük. Menet közben ízlés szerint sózhatjuk.

    Tejföllel tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá