Kolbászos krumplileves recept

Hozzávalók:
- 1 szelet csemegeszalonna
- 1 ek étolaj
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 10 dkg kézitarhonya vagy apró csipetke
- 1 kk zúzott fokhagyma
- 1 ek fűszerpaprika
- 1 tk ételízesítő
- 1/2 kk őröltbors
- 6-7 szál petrezselyemzöld
- 2 szál zellerzöld
- 10 dkg füstölt kolbász
- 5 közepes burgonya
- 1 tv paprika
- 1 paradicsom vagy 3 ek lecsó
- 1 babérlevél
- só ízlés szerint
- 1-1 tk tejföl a tálaláshoz
Elkészítése:
Egy edényben az étolajon megfuttatjuk a kisebb csíkokra vágott szalonnát, félúton hozzáadjuk a tarhonyát és az apróra vágott vöröshagymát, majd lassú lángon mindezeket készre pirítjuk.
A tűzről levéve beletesszük a kolbászt, a paprikát, a paradicsomot (vagy a lecsót), a fokhagymát, a zöldeket és a fűszereket, felöntjük kb 2,5-3 liter vízzel és felforraljuk.
Lassú lángon nagyjából 6-8 percig főzzük, majd beletesszük a burgonyát és további 8-10 perc alatt, miközben a burgonya is megpuhul, a levest készre főzzük. Menet közben ízlés szerint sózhatjuk.
Tejföllel tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Tipp:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »