Kolbászos krumplileves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 szelet csemegeszalonna
  • 1 ek étolaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 10 dkg kézitarhonya vagy apró csipetke
  • 1 kk zúzott fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 1 tk ételízesítő
  • 1/2 kk őröltbors
  • 6-7 szál petrezselyemzöld
  • 2 szál zellerzöld
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 5 közepes burgonya
  • 1 tv paprika
  • 1 paradicsom vagy 3 ek lecsó
  • 1 babérlevél
  • só ízlés szerint
  • 1-1 tk tejföl a tálaláshoz

Elkészítése:

Egy edényben az étolajon megfuttatjuk a kisebb csíkokra vágott szalonnát, félúton hozzáadjuk a tarhonyát és az apróra vágott vöröshagymát, majd lassú lángon mindezeket készre pirítjuk.

A tűzről levéve beletesszük a kolbászt, a paprikát, a paradicsomot (vagy a lecsót), a fokhagymát, a zöldeket és a fűszereket, felöntjük kb 2,5-3 liter vízzel és felforraljuk.

Lassú lángon nagyjából 6-8 percig főzzük, majd beletesszük a burgonyát és további 8-10 perc alatt, miközben a burgonya is megpuhul, a levest készre főzzük. Menet közben ízlés szerint sózhatjuk.

Tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

Tipp: