Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Karfiolkrém leves recept

Karfiolkrém leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 nagy fej karfiol (levélkéivel együtt)
    • 2 közepes burgonya
    • kb 1 l víz
    • 0,5 tk szerecsendió
    • 0,5 csokor petrezselyemzöld
    • só ízlés szerint
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek vaj

    Elkészítése:

    A karfiolt rószáira szedjük, majd a vízzel felöntjük, sózzuk és puhára főzzük.

    Amíg a karfiol fő, addig a zsenge leveleit apróra felvágjuk, megsózzuk és a vajon megpirítjuk.

    A leveshez hozzáadjuk a petrezselymet és botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, elkeverjük és felforraljuk. Hozáadjuk a szerecsendiót és ha suükséges, akkor még sózzuk.

    A kész levest a pirított levéllel és pirítóssal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá