Karfiolkrém leves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol (levélkéivel együtt)
- 2 közepes burgonya
- kb 1 l víz
- 0,5 tk szerecsendió
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A karfiolt rószáira szedjük, majd a vízzel felöntjük, sózzuk és puhára főzzük.
Amíg a karfiol fő, addig a zsenge leveleit apróra felvágjuk, megsózzuk és a vajon megpirítjuk.
A leveshez hozzáadjuk a petrezselymet és botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, elkeverjük és felforraljuk. Hozáadjuk a szerecsendiót és ha suükséges, akkor még sózzuk.
A kész levest a pirított levéllel és pirítóssal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »