Karfiolkrém leves recept
Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol (levélkéivel együtt)
- 2 közepes burgonya
- kb 1 l víz
- 0,5 tk szerecsendió
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A karfiolt rószáira szedjük, majd a vízzel felöntjük, sózzuk és puhára főzzük.
Amíg a karfiol fő, addig a zsenge leveleit apróra felvágjuk, megsózzuk és a vajon megpirítjuk.
A leveshez hozzáadjuk a petrezselymet és botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, elkeverjük és felforraljuk. Hozáadjuk a szerecsendiót és ha suükséges, akkor még sózzuk.
A kész levest a pirított levéllel és pirítóssal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









