Karfiolkrém leves recept

Hozzávalók:
- 1 nagy fej karfiol (levélkéivel együtt)
- 2 közepes burgonya
- kb 1 l víz
- 0,5 tk szerecsendió
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
- só ízlés szerint
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek vaj
Elkészítése:
A karfiolt rószáira szedjük, majd a vízzel felöntjük, sózzuk és puhára főzzük.
Amíg a karfiol fő, addig a zsenge leveleit apróra felvágjuk, megsózzuk és a vajon megpirítjuk.
A leveshez hozzáadjuk a petrezselymet és botmixerrel pürésítjük. Felöntjük a tejszínnel, elkeverjük és felforraljuk. Hozáadjuk a szerecsendiót és ha suükséges, akkor még sózzuk.
A kész levest a pirított levéllel és pirítóssal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »